Wonen in de Valleihorst

Wat houdt wonen in de Valleihorst precies in?

Vooral veel gezelligheid

Het is enorm gezellig om “je buren” zo goed te kennen en ze zelf uit te mogen kiezen. Zoals in deze woongroep het geval is. We hebben ieder onze eigen woning maar als je je voordeur uitloopt kom je vaak iemand tegen waarmee je even een praatje kunt maken. Met mooi weer loop je de gezamenlijke tuin in met je kopje koffie of thee en tref je wellicht een ander met precies hetzelfde goede idee. ‘s Avonds is misschien een van ons een puzzel aan het maken in de gezamenlijke huiskamer en sluit je daar gezellig bij aan.

Spontaan een etentje of een activiteit organiseren wordt zeer gewaardeerd. We houden elkaar op de hoogte via WhatsApp groepen en centrale borden zodat iedereen weet wat er speelt in de groep.

We zijn lang niet allemaal aanwezig bij alle activiteiten. Dat hoeft ook niet. Maar degene die meedoen/meegaan hebben er zin in en zijn goede bekenden van jou. Hoe leuk is dat? En natuurlijk treffen we elkaar een paar keer per week op de vaste koffiemomenten. Twee keer in de week (woensdag- en zondagmorgen) is er, voor wie tijd en zin heeft, een koffie/thee ochtend . En op vrijdagavond komen vaak een aantal mensen samen voor een drankje .

De uitdaging van wonen in een woongroep is dat iedereen anders is. En soms roept dat spanningen op. In zo’n situatie op elkaar kunnen afstemmen is dan belangrijk maar jezelf kunnen blijven is dat natuurlijk ook. Je leert in ieder geval een hoop over jezelf en elkaar als je woont in een woongemeenschap. Hoe mooi is dat!​

Kortom: de bewoners van de Valleihorst houden van hun privacy en daarnaast vinden ze het leuk om dingen samen te doen. We maken tijd  om elkaar te ontmoeten, houden van gezelligheid, en maken graag een praatje.

Samen​

We organiseren regelmatig etentjes. Kookgrage bewoners maken een heerlijke maaltijd. Of we halen gewoon iets bij de Chinees. Op feestdagen doen we iets speciaals. Af en toe is er een workshop of een gezamenlijke activiteit in de gemeenschappelijke ruimte . Heb je zin om naar het theater te gaan of naar een concert, film? Wandelen, fietsen zwemmen? Er is altijd wel iemand die met je mee wil.

Verder vinden we goede burenhulp belangrijk. Staan we klaar voor elkaar als dat nodig is. We hebben een s.o.s. app. Mocht je acuut een probleem hebben dan hoef je maar een berichtje op de app te zetten en er is altijd wel iemand die even kan komen helpen.

​Initiatieven voor iets gezelligs, leerzaams enz. zijn altijd welkom.

 Heb je ook plichten?

Zeker. Wonen in een woongroep betekent ook dat je deel neemt aan de gezamenlijke taken die nodig zijn voor het runnen van een woongroep. Denk hierbij aan bestuurstaken en van onderhoud en schoonmaak van de gezamenlijke ruimtes.

Vele handen maken licht werk. Houd je van tuinieren? Dan kan je je helemaal uitleven in onze tuin. Regelmatig komt de tuinman voor het zwaardere werk.

Samen zorgen we er ook voor dat er een budget is voor (een deel van de)  activiteiten en voor het onderhoud van het interieur en de tuin. Natuurlijk wordt het groot onderhoud gedaan door de eigenaar van het pand.

Wij doen samen de klusjes en zorgen samen voor de sfeer in de gezamenlijke ruimtes.

Eén of twee keer per maand ben je gastvrouw/gastheer. Dan zorg je voor de koffie en de thee en je ruimt na afloop alles weer op.

Dit zeggen wij hierover:

“Zo onverwachts een reisje met een nieuwe bewoonster en wel naar de ZEE!   Heel leuk om daarna , inmiddels thuis, ook nog naar de Musical Johan Cruyff in de Afas. Geweldig! “

“Ik vind het heel fijn dat er wel naar elkaar omgekeken wordt. Ik vind de koffieochtenden erg gezellig en de vrijdagavonden ook. Ook de georganiseerde avonden waren erg gezellig….ook het Paasontbijt “

“Sinterklaas 2020 de 1e keer dat ik  hier was. Heb gruwelijk gelachen , het was super gezellig met surprises en zo. “

“Dat iedereen zich verbonden voelt met elkaar.”

Dit wensen we elkaar toe:

“Liefdevolle saamhorigheid , dat we maar veel mogen lachen “

“Dingen gaan doen met elkaar. En dat iedereen gezond mag blijven “

“Dat we samen met vreugde kunnen leven. Daar word je gelukkig van . “

“Een leuke samenwerking. Veel leuke/gezellige momenten. “