Wonen in de Valleihorst

Wat houdt wonen in de Valleihorst precies in?

Vooral veel gezelligheid, maar ook uitdaging. Iedereen is anders en soms roept dat spanningen op. In zo’n situatie op elkaar kunnen afstemmen is dan belangrijk maar jezelf kunnen blijven is dat natuurlijk ook. Je leert in ieder geval een hoop over jezelf en elkaar als je woont in een woongemeenschap. Hoe mooi is dat!

Bewoners houden van hun privacy en daarnaast vinden ze het leuk om dingen samen te doen. Twee keer in de week (woensdag- en zondagmorgen) is er, voor wie tijd en zin heeft, een koffie/thee ochtend en op vrijdagavond komen vaak een aantal mensen samen voor een borreltje. Tijd om elkaar te ontmoeten, gezelligheid, een praatje.

Samen​

We organiseren regelmatig etentjes. Kookgrage bewoners maken een heerlijke maaltijd. Of we halen gewoon iets bij de Chinees. Op feestdagen doen we iets speciaals. Af en toe is er een filmavondje in de gemeenschappelijke ruimte. Heb je zin om naar het theater te gaan of naar een concert, film? Wandelen, fietsen zwemmen? Er is altijd wel iemand die met je mee wil.

Verder vinden we goede burenhulp belangrijk. Staan we klaar voor elkaar als dat nodig is. We hebben een s.o.s. app. Mocht je acuut een probleem hebben dan hoef je maar een berichtje op de app te zetten en er is altijd wel iemand die even kan komen helpen.

Initiatieven voor iets gezelligs, leerzaams enz. zijn altijd welkom.

 Heb je ook plichten?

Zeker. Eén of twee keer per maand heb je koffiebeurt samen met een medebewoner. Je zet de kopjes klaar en zet koffie/thee. Na afloop wordt alles weer opgeruimd. Dit alleen als je hiertoe fysiek en staat bent uiteraard.

Ook houden we samen de gezamenlijke ruimtes schoon. Vele handen maken licht werk. Houd je van tuinieren? Dan kan je je helemaal uitleven in onze tuin. Regelmatig komt de tuinman voor het zwaardere werk.